Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

3,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για πληρωμές επιχειρήσεων. Δέκα νέες υπαγωγές στον Αναπτυξιακό νόμο

Με 3,5 εκ. ευρώ ενισχύεται η ρευστότητα επιχειρήσεων της Ηπείρου μέσω του ΕΣΠΑ γεγονός που θα  ενισχύσει την οικονομική, παραγωγική και κατ’ επέκταση κοινωνική ζωή του τόπου.

Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία και την στενότητα πόρων που υπάρχει απέστειλε στη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας το ποσό των 3,5εκ. ευρώ προκειμένου να κατανεμηθούν σε επιχειρήσεις του Επενδυτικού Νόμου 3299/07 ενταγμένες στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου και στον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση και Επιχειρηματικότητα Ηπείρου».

Η εκταμίευση των 3,5 εκ. ευρώ έχει ήδη ξεκινήσει και κατανέμεται στις ενταγμένες επιχειρήσεις στηρίζοντας έτσι στην πράξη την αγορά με άμεση ρευστότητα.

Την ικανοποίησή της για την συνεχή ροή χρημάτων σε περίοδο κρίσης εκφράζει με γραπτή δήλωσή της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα. «Το Υπουργείο συνεχίζει κανονικά τη διάθεση πιστώσεων τόσο από εθνικούς όσο και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους. Στόχος όλων μας είναι να καταλάβουν οι επιχειρηματίες και οι πολίτες ότι το κράτος είναι στο πλευρό τους. Στηρίζουμε την αγορά στην πράξη σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα όπου πρέπει να κυριαρχούν τα στοιχεία της αλληλεγγύης και της συνοχής. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε την κρίση με σύγχρονες πολιτικές και μια οικονομία που παράγει προς όφελος όλων. Ανάπτυξη χωρίς σύγχρονη ματιά και αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για το επιχειρείν, δεν είναι εφικτή», καταλήγει στη δήλωσή της η Γενική Γραμματέας. 

ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ

Ταυτόχρονα συνεχίζεται κανονικά η ροή αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου 3299/2004. Έτσι, κατά τη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (20/6/11), με την προεδρία της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα εγκρίθηκαν δέκα (10) νέες επενδυτικές προτάσεις συνολικού κόστους 9.628.378,00 €.