Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

Χαιρετισμός Γ.Γ. στην Ημερίδα της Π.Ε. Γρεβενών και της Ε.Α.Σ. Γρεβενών για τη Νέα ΚΑΠ 2014-20 και την καλλιέργεια Στέβιας στα Γρεβενά

Κυρίες και Κύριοι,

Η πρόταση της νέας Κ.Α.Π. για συνέχιση της στήριξης της γεωργίας μέχρι το 2020, παρά τους περιορισμένους διαθέσιμους πόρους, αποτελεί για τον κόσμο της υπαίθρου μια θετική εξέλιξη, που δίνει τη δυνατότητα για ορθολογική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πρωτοφανής κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Η σημερινή Ημερίδα αποτυπώνει την κοινή βούληση του συνόλου των φορέων στα Γρεβενά να στηριχθεί το αγροτικό εισόδημα των κατοίκων στην περιοχή, μέσα από την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα αλλά και την ταυτόχρονη στήριξη των αγροτικών προϊόντων που παράγει η Δυτικομακεδονική γη.

Σε αυτή τη διαδικασία, ξεχωριστή θέση καταλαμβάνουν οι νέες καλλιέργειες και ειδικότερα η καλλιέργεια της Στέβιας, την οποία η επιστήμονες χαρακτηρίζουν, ως το φυτό της νέας χιλιετίας και την παραγόμενη ζάχαρη, ως τη ζάχαρη του μέλλοντος.

Με την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει μια εναλλακτική και δυναμική καλλιέργεια για τους γεωργούς της περιοχής, επιτρέψτε μου να συγχαρώ την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Γρεβενών για τη σημερινή διοργάνωση και να σας διαβεβαιώσω ότι για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα, η συνεχής στήριξη των ανθρώπων της υπαίθρου, καθώς και η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος τους.