Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

Συνοδευτική Επιστολή στο πληροφοριακό υλικό που απέστειλε η Περιφέρεια Ηπείρου στο Δημοτικό Σχολείο Καμινίων Αχαΐας

Με χαροποίησε ιδιαίτερα η πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών και των μαθητών του Σχολείου σας να σας αποστείλει η Περιφέρεια Ηπείρου υλικό που να σχετίζεται με τον τουρισμό, την ιστορία, τη λαογραφία και το περιβάλλον της περιοχής.

Τέτοιες ενέργειες, είναι σίγουρο πως τιμούν την Εκπαίδευση, αναπτύσσουν συνολικά τις ικανότητες των μαθητών, προάγουν τα τοπικά μας σχολεία σε φορείς πολυσχιδούς γνώσης και πολιτισμού και προσδίδουν ουσία και περιεχόμενο στην Παιδεία.

Αγαπητοί μαθητές,

Δική μας δουλειά είναι να ετοιμάσουμε το μέλλον σας και να είστε σίγουροι ότι προς αυτή την κατεύθυνση κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ζούμε στην εποχή της γνώσης την οποία διεκδικούμε για εσάς με τους καλύτερους δυνατούς όρους, καθώς είναι ένας ανεκτίμητος πλούτος που θα σας συνοδεύει σε όλη σας τη ζωή.

Μελετώντας το υλικό που κρατάτε στα χέρια σας, θα διαπιστώσετε κι εσείς, ότι η γενέτειρα των Ευεργετών της πατρίδας μας, διαθέτει ένα μοναδικό παρθένο φυσικό περιβάλλον, παραδοσιακά χωριά απαράμιλλης αρχιτεκτονικής αξίας, πολλά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία αλλά και φιλόξενους ανθρώπους.

Να γνωρίζετε ότι είμαστε περήφανοι για εσάς και βέβαιοι ότι σε λίγα χρόνια που θα σας καμαρώνουμε ως επιτυχημένους ακαδημαϊκούς πολίτες, εσείς δεν θα παραλείψετε να επισκεφτείτε και να γνωρίσετε από κοντά την Ήπειρο.

Καλή πρόοδο και ευόδωση κάθε προσωπικού και συλλογικού στόχου σας.