Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

Δήλωση κατά την Έναρξη 17ου Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μετά από έξι χρόνια απουσίας, ο ποδηλατικός 17ος γύρος Ελλάδας, ένα σπουδαίο διεθνές αθλητικό γεγονός για τη χώρα μας, ξεκινά σήμερα από τα Ιωάννινα, την πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Η διοργάνωσή του δεν είναι μια απλή αθλητική εκδήλωση αλλά ένα κορυφαίο γεγονός που εν μέσω κρίσης, εκπέμπει πολλά αναπτυξιακά και κοινωνικά μηνύματα.

Το σημερινό 1ο ετάπ (Γιάννινα-Δωδώνη-Φιλιππιάδα-Νικόπολη-Πρέβεζα), θα αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή της περιοχής και ένα σημαντικό μοχλό ανάπτυξης, αφού θα δώσει τη δυνατότητα να προβληθούν οι φυσικές ομορφιές του τόπου, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, τα αξιόλογα ιστορικά μνημεία και η πλούσια πολιτιστική παράδοση.

Ταυτόχρονα, στέλνει και ένα ηχηρό μήνυμα προς τους πολίτες να γνωρίσουν και να κάνουν πράξη, έναν άλλο τρόπο μετακίνησης, έναν άλλο τρόπο ζωής, ώστε να γίνει το ποδήλατο ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και είμαι βέβαιη, ότι η φετινή διοργάνωση θα είναι επιτυχής και θα συμβάλει στην ευόδωση των προσδοκιών των ανθρώπων της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας.

Εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στους υπεύθυνους διοργανωτές αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θέλω να γνωρίζετε, ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, είναι κοντά σε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως επίκεντρο τον αθλητισμό, την ανάπτυξη και την προώθηση και υιοθέτηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης στις πόλεις.