Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

Κείμενο που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα "Σύμβουλος"

Η νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του κράτους, αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα, η οποία μέσα σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία, κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για ριζικό επανασχεδιασμό των επιπέδων διακυβέρνησης της χώρας.

Στόχος μας δεν είναι άλλος, από την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας των πολιτών αλλά και της αξιοποίησης –με όρους πράσινης ανάπτυξης- των τοπικών και περιφερειακών πλεονεκτημάτων του τόπου.

Σε αυτό το νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο που διαμορφώνει ο “Καλλικράτης”, θα πρέπει όλοι μαζί να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και επιταχύνοντας ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις μας να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της περιφερειακής παραγωγικότητας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τη θωράκιση της διαφάνειας και τη διασφάλιση συνθηκών κοινωνικής συνοχής.

Ο κύκλος της Περιφέρειας όπως τη γνωρίσαμε εδώ και 23 χρόνια έκλεισε οριστικά και πλέον όσοι υπηρετούμε από θέσεις ευθύνης, τις επτά Γενικές Γραμματείες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, αναλάβαμε μια εξαιρετικά σημαντική εντολή για την εδραίωση του θεσμού και την πορεία του κυβερνητικού έργου στις περιοχές ευθύνης μας.

Με τη στενή και εποικοδομητική συνέργεια όλων των κοινωνικών φορέων αλλά και των πολιτών, θα χαράξουμε μια νέα πορεία, με επίκεντρο τον πολίτη, την ανάπτυξη, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.

Αυτό που σήμερα μας ενώνει και αφορά άμεσα τη ζωή μας, δεν είναι μόνο το παρόν αλλά κυρίως το μέλλον του τόπου και σήμερα είμαστε εδώ, για να υπηρετήσουμε με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα ένα νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης.

Για να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και να πρωταγωνιστήσουμε στην προσπάθεια για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας.

Για να κάνουμε όλοι μαζί ακόμη ένα βήμα μπροστά και μέσα από το θεσμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ανταποκριθούμε στη νέα αποστολή, που είναι η ανάπτυξη του τόπου και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και σ' αυτό πρέπει να συμβάλλουμε αποφασιστικά με όλες μας τις δυνάμεις.

Στη δύσκολη αλλά και κρίσιμη πορεία που ξεκινάμε, έχουμε μόνο μια επιλογή.

Να πετύχουμε.

Και αυτό θα κάνουμε.