Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

Χαιρετισμός στην Επετειακή Εκδήλωση για τα 125 χρόνια έκδοσης της Εφημερίδας "Πελοπόννησος"

Με τη συμπλήρωση 125 χρόνων ανελλιπούς κυκλοφορίας, η εφημερίδα “Πελοπόννησος” πιστοποιεί και με τον πλέον επίσημο τρόπο, τον τίτλο της, ως η αρχαιότερη περιφερειακή εφημερίδα της χώρας.

Μια επιτυχία που ταυτόχρονα αποτελεί και ευθύνη, καθώς συνδέεται άρρηκτα με την αποστολή της, να συνεχίσει να υπηρετεί διαχρονικά με συνέπεια και υπευθυνότητα το αναγνωστικό κοινό, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο, στην ουσιαστική αναβάθμιση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος στην Αχαΐα, τη Δυτική Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.

Αυτή η μάχη αξιοπιστίας και εγκυρότητας που καθημερινά δίνει η “Πελοπόννησος”, έχει αναμφίβολα συμβάλει στη δημιουργία ενός σοβαρού και υπεύθυνου βήματος προβληματισμού και αντικειμενικού δημόσιου διαλόγου.

Ταυτόχρονα, έχει σφυρηλατήσει με τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, μια ισχυρή αμφίδρομη συνεργατική σχέση ειλικρίνειας, η οποία –εν μέσω κρίσης- προάγει και θωρακίζει στον τόπο μας, σημαντικές δεοντολογικές αξίες αλλά και χρήσιμα κοινωνικά πρότυπα.

Η αποψινή επετειακή Εκδήλωση, αποτελεί το επιστέγασμα αυτής της προσφοράς, καθώς και της ανεκτίμητης αμοιβαίας αλληλεπίδρασης, που κατάφερε να εδραιώσει την “Πελοπόννησο” ως μια κορυφαία επιλογή στη συνείδηση των πολιτών.

Είναι πραγματικά αισιόδοξο για τον τόπο μας να διαπιστώνουμε, ότι μεσούσης της οικονομικής κρίσης -η οποία αναπόφευκτα επηρεάζει το σύνολο των επαρχιακών εφημερίδων- υπάρχουν Μέσα που αναζητώντας στην ψηφιακή εποχή νέες εφαρμογές, καταφέρνουν και επαναπροσδιορίζουν τον ηγετικό τους ρόλο, στο νέο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Η παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας της εφημερίδας, σηματοδοτεί και το πέρασμα στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, όπου είναι σαφές, ότι ανοίγονται νέοι διαδικτυακοί ορίζοντες για την αντικειμενική, πολύπλευρη και διεισδυτική ενημέρωση, που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε.

Μια καινοτομία αιχμής που θα της δώσει ένα ισχυρό πλεονέκτημα απέναντι στην κρίση και θα την θωρακίσει απέναντι σε έναν επίσης μεγάλο κίνδυνο, που δεν είναι άλλος από την κρίση αξιοπιστίας.

Κυρίες και Κύριοι,

Δεν θα διστάσω να πω, ότι η “Πελοπόννησος δεν είναι απλά μια εφημερίδα αλλά ένα καθημερινό έγκυρο και ατελείωτο ταξίδι στα γεγονότα του τόπου μας, αφού ως μέσο καταγραφής της συλλογικής μνήμης, της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτισμικής κληρονομιάς μας, οι μνήμες και οι εμπειρίες όλων μας, είναι αποτυπωμένες και ταυτισμένες με την πολύχρονη κυκλοφορία της.

Μια μακρά πορεία, η οποία συνεχίζει να αποτελεί έναν πολύτιμο έντυπο σύμμαχο, στους κοινούς αγώνες μας για ένα καλύτερο μέλλον για την Αχαΐα της καρδιάς μας.

Εύχομαι καλή και παραγωγική συνέχεια στο χρόνο.

Στο όμορφο και συνάμα συναρπαστικό ταξίδι της καθημερινής ολοκληρωμένης πληροφόρησης και ουσιαστικής ενημέρωση των πολιτών.