Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

Δήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη της Πάτρας

Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη μας, αποτελεί μια ημέρα ευθύνης για όλους μας, καθώς μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα μεγάλο χρέος και μια μοναδική ευκαιρία.

Να επανασχεδιάσουμε τη λειτουργικότητά της και μέσα από ένα μητροπολιτικό πνεύμονα κοινόχρηστων δραστηριοτήτων που θα δημιουργήσουμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, προσδίδοντας και μια υπεραξία ζωής σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.

Ένα αίτημα δεκαετιών και η δικαίωση πολύχρονων αγώνων φορέων και πολιτών έγιναν σήμερα πραγματικότητα σε μια Πάτρα, που μέσα σε μια κρίσιμη περίοδο έχει μόνο μια επιλογή.

Να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης και να δώσει πνοή στο στόχο που τη θέλει πρωταγωνίστρια στο σύνθετο ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει, ως ένα μητροπολιτικό Κέντρο των Δυτικών Βαλκανίων μια πύλη προς τη Δύση που θα γεφυρώνει την Ευρώπη με την Ανατολή.

Η Πάτρα μας, η πόλη που μεγαλώσαμε και μεγαλώνουν σήμερα τα παιδιά μας με προγραμματισμό, σχέδιο και όραμα θα πρέπει να γίνει η πόλη-πρότυπο που όλοι οραματιζόμαστε και προσδοκούμε.