Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

Χαιρετισμός στην Εκδήλωση-Αφιέρωμα στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

Το Θέατρο της Aρχαίας Αιγείρας, είμαι σίγουρη, πως θα συμβάλει στην προσπάθεια για την πολιτιστική και τουριστική ανάδειξη του μοναδικού αυτού μνημείου.

Ο κοινός στόχος, επιτέλους γίνεται πραγματικότητα.

Οι εργασίες συντήρησης και στερέωσής, που ήδη έχουν ξεκινήσει, σύντομα θα καταστήσουν την Αρχαία Αγείρα, σε ένα σημαντικό κέντρο πολιτισμού, βοηθώντας έτσι σημαντικά την ανάπτυξη του τόπου.

Στις δύσκολες εποχές που όλοι βιώνουμε, ο πολιτισμός δεν είναι απλά μια διέξοδος από την κρίση αλλά κυρίως ένα πολύτιμο εργαλείο, με πολλαπλασιαστική αξία για την ανάπτυξη ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής.

Το ζωντάνεμα του Θεάτρου της Aρχαίας Αιγείρας, αποτελεί χρέος μας απέναντι στην ιστορία και τον πολιτισμό μας, που θα ενισχύσει τη θέση της Αιγιάλειας, ως ποιοτικού πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού.

Παρά το αμέριστο κυβερνητικό ενδιαφέρον, η αναγκαιότητα να εργαστούμε όλοι για την επίτευξη αυτών των στόχων παραμένει μια άμεση προτεραιότητα.

Χαιρετίζω με αγάπη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγείρας και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βλωβοκάς “Η ΟΜΟΝΟΙΑ” για την ουσιαστική προσφορά τους και για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν να διατηρήσουν ζωντανή την πλούσια αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά μας, καθώς και την Αντιδημαρχία πολιτισμού Αιγιαλείας.