Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

Χαιρετισμός στην Εναρκτήρια Εκδήλωση του 2ου Εργαστηρίου για Γονείς στο Δήμο Αιγίου

Η αρμονική συνεργασία φορέων της τόπου μας και ειδικότερα του Δήμου Αιγίου, της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των ίδιων των γονέων της περιοχής, αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους βασικότερους παράγοντες για την επιτυχία της τόσο σημαντικής εκδήλωσης την οποία σήμερα διοργανώνετε.

Ειδικά για την περιοχή μας, όπου ο θεσμός της οικογένειας κατέχει μια εξέχουσα θέση στην οργάνωση και την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας, η πραγματοποίηση του 2ου Εργαστηρίου για Γονείς, σηματοδοτεί την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου, αναφορικά με το δύσκολο έργο της αγωγής των παιδιών και των νέων μας, μιας και είναι κοινή η διαπίστωση, ότι η διαπαιδαγώγηση τους κάθε άλλο παρά είναι μια απλή υπόθεση για τον καθένα από εμάς.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια οφείλονται στους συντελεστές αυτής της αξιόλογης προσπάθειας και ειδικότερα στην Ομάδα Εθελοντών Πρόληψης του Δήμου Αιγίου, στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Αχαΐας, στο Σύλλογο Διδασκόντων και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, που δίνουν την ευκαιρία στους γονείς να μοιραστούν τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την ανατροφή των παιδιών τους, να μάθουν από τις εμπειρίες άλλων γονέων και να λάβουν καθοδήγηση και υποστήριξη από τους ειδικούς που συντονίζουν το Εργαστήριο.

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω τη σημερινή σας εκδήλωση και εύχομαι οι αξιόλογες δράσεις σας να συνεχιστούν και στο μέλλον με τη μέγιστη δυνατή επιτυχία. Επιθυμώ τέλος να σας διαβεβαιώσω, ότι προσωπικά αποδίδω μεγάλη σημασία στη συνεργασία των φορέων της περιοχής μας και θα στηρίξω με κάθε τρόπο το κοινωνικό σας έργο, το οποίο αναμφισβήτητα είναι ιδιαίτερα αξιόλογο και σημαντικό.