Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

Χαιρετισμός στα Εγκαίνια της 3ης Έκθεσης Νέων & Ειδικών Μορφών Τουρισμού "Active Trip"

Σας καλωσορίζω στην 3η «ACTIVETRIP», στη γιορτή των Νέων και Ειδικών Μορφών Τουρισμού, που έχει γίνει πλέον θεσμός για τη φιλόξενη πόλη της Πάτρας.

Πριν τρία χρόνια, στον ίδιο πάλι χώρο, σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς είχαμε δεσμευτεί, ότι άμεσος στόχος μας θα πρέπει να είναι η ισχυροποίηση και η περαιτέρω στήριξη της Έκθεση, ώστε αυτή να αποτελέσει το όχημα, προκειμένου να καταστεί ο τόπος μας, ο τρίτος εκθεσιακός πόλος της χώρας.

Σήμερα είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη αφού διαπιστώνω, ότι χάρις στις σκληρές προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων φορέων, εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής δεκάδων εκθετών αλλά και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των επισκεπτών, η παρούσα Έκθεση αρχίζει να καθιερώνεται στη συνείδηση των πολιτών όλης της χώρας, με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται για τον τόπο που τη φιλοξενεί.

Σε λίγο, ανοίγοντας τις πύλες της, θα υποδεχθεί εκθέτες, επιχειρηματίες και επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο θα στείλουν ένα αισιόδοξο μήνυμα επιχειρηματικού δυναμισμού, που τόσο ανάγκη έχουμε σήμερα. Άλλωστε, ένας από τους βασικότερους άξονες της τουριστικής πολιτικής της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της χώρας, είναι και το πρόταγμα της πράσινης ανάπτυξης, που βρίσκει την εφαρμογή του στο νόημα και το περιεχόμενο της «ACTIVE TRIP».

Καθίσταται λοιπόν σαφές, ότι σήμερα εδώ, δεν γίνεται απλά και μόνο μια μονοδιάστατη συνάντηση προβολής προϊόντων από τους επιχειρηματίες του χώρου, αλλά μια πολυδιάστατη ευκαιρία συνάντησης επιχειρηματικών ιδεών, που ειδικά στη δύσκολη συγκυρία που διερχόμαστε, συνιστά τον υγιέστερο τρόπο αντίδρασης της οικονομίας μας.

Ως Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, έκρινα αναγκαία τη συμμετοχή της ραγδαία αναπτυσσόμενης τουριστικά Περιφέρειας μας στην Έκθεση, μιας και η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται σε μια στρατηγική προβολής, του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου.

Συμμετέχουμε λοιπόν ως εκθέτες, προβάλλοντας τις ομορφιές, τη φιλοξενία τη μοναδική λαϊκή παράδοση αλλά και τη μοναδικότητα στην εφαρμογή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν οι τέσσερις Νομοί της Περιφέρειας μας.

Είμαι βέβαιη, ότι η Έκθεση θα είναι και φέτος επιτυχής και θα συμβάλει στην ευόδωση των προσδοκιών τόσο αυτών που την οργανώνουν, όσο και όλων εμάς που τη στηρίζουμε ενεργά μέσα από τη συμμετοχή μας.

Ευχόμενη καλή επιτυχία στην Έκθεση αλλά και σε όλες τις παράπλευρες εκδηλώσεις του τριημέρου, θέλω και πάλι να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους εργάστηκαν σκληρά και πασχίζουν για το κοινό μας όραμα, που δεν είναι άλλο από την Ελλάδα της δημιουργίας της ποιότητας και των υψηλών στόχων.