Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

Χαιρετισμός στην Εκδήλωση της Ε.Γ.Ε. Παράρτημα Πάτρας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, πέρα από τον επετειακό της χαρακτήρα, αποτελεί αναμφίβολα μια ευκαιρία για την αποτίμηση και αξιολόγηση της εμπέδωσης της ισότητας των ευκαιριών μεταξύ γυναικών και ανδρών, αλλά και μια αφετηρία νέων και σημαντικών αγώνων για το μέλλον.

Άλλωστε διαχρονικός στόχος του γυναικείου Κινήματος, είναι η εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης και ανισότητας σε βάρος των γυναικών και η ανατροπή των αναχρονιστικών κοινωνικών στερεοτύπων, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η καταπολέμηση της φτώχειας.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε όλες μας να κατακτήσουμε πλήρως την ισότιμη θέση που μας αναλογεί στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.

Τούτες τις δύσκολες ώρες για τη χώρα και τον τόπο, οφείλουμε ως γυναίκες να συνδράμουμε στους μεγάλους στόχους της Κυβέρνησης για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, για την ανασυγκρότηση του κράτους, μέσα από δίκαιες πολιτικές που θα θέσουν τις βάσεις για να αποκτήσουμε ως Ελλάδα τη χαμένη αξιοπιστία μας.

Παράλληλα, μέσα από στοχευμένες πολιτικές οφείλουμε να αναπτύξουμε ένα κοινωνικό κράτος που θα καταπολεμά τις διακρίσεις, θα σέβεται τον πολίτη και ταυτόχρονα θα δίνει τη δυνατότητα της ίσης συμμετοχής σε όλα τα επίπεδα.

Φίλες της Ένωσης Γυναικών του τοπικού Παραρτήματος, θα ήθελα να σας συγχαρώ για τις δράσεις σας, την αγωνιστικότητά σας, την ευαισθησία σας και την έντονη παρουσία σας στην περιοχή.

Η Αχαιή γυναίκα καθημερινά, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, ότι μπορεί επάξια να «υποστηρίξει» οποιονδήποτε ρόλο στον κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι του τόπου μας.