Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

Χαιρετισμός στην Εκδήλωση του Δήμου Συμπολιτείας με ομιλητή τον Βάσσο Λυσσαρίδη

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκεται σήμερα στην Αχαΐα ο Δρ. Βάσος Λυσσαρίδης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ένας άνθρωπο-σύμβολο για τους αγώνες του οποίου είναι υπερήφανος ολόκληρος ο Ελληνισμός.

Όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε, πέρα από την αέναη προσφορά του στο δίκαιο αγώνα της Κύπρου για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προβλήματος, ο Πρόεδρος έχει μια μεγάλη συνεισφορά στην κατεύθυνση της παγίωσης των ιδανικών της κοινωνικής δικαιοσύνης, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της συνεργασίας των λαών.

Κύριε Πρόεδρε, στο πρόσωπό σας βλέπουμε έναν αγωνιστή με τεράστια εθνική προσφορά και συναίσθηση της ευθύνης του απέναντι στο ιστορικό χρέος, έναν άνθρωπο, ζωντανό φάρο των ηθικών αξιών και αρχών που μοιραζόμαστε σήμερα ως Έλληνες. Έναν άνθρωπο, του οποίου η σκέψη και η δράση σφράγισαν δεκαετίες εξελίξεων στην πολύπαθη Κύπρο μας.

Δυστυχώς, ανειλημμένες υπηρεσιακές υποχρεώσεις, μου στερούν τη δυνατότητα να μπορώ να βρίσκομαι σήμερα στην τόσο σημαντική Εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Συμπολιτείας σε συνεργασία και με άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς του τόπου μας. Θέλω όμως να γνωρίζετε καλά, ότι στη σκέψη όλων μας, κυριαρχεί μόνιμα η αγωνία για άμεση εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης που θα θέτει τέρμα στην κατοχή και θα επανενώσει τον τόπο και το λαό της Κύπρου.