Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

Χαιρετισμός στην Ημερίδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας & της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας με θέμα: "Σύγχρονες προκλήσεις και εγκληματική συμπεριφορά. Ο ρόλος της Αστυνομίας-Πρόληψη και Αντιμετώπιση"

Σε μια περίοδο όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πάρα πολλά νέα δεδομένα και προκλήσεις, η αποτελεσματική συμβολή της Αστυνομίας στην κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία της περιοχής, απασχολεί σήμερα όχι μόνο την τοπική κοινωνία και το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ στην Αχαΐα αλλά το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και Πολιτείας.

Η πραγματοποίηση της αποψινής εκδήλωσης με στόχο την αντιμετώπιση των σύγχρονων μορφών εγκληματικότητας, που δυστυχώς μαστίζουν τον τόπο, θα αναδείξει τις προσπάθειες σας για αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους πολίτες στον τόπο μας.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών στην περιοχή, αποτελεί για τις Γυναίκες και τους Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή, την ύψιστη προτεραιότητα.

Και σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, που μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες, η σημαντική προσφορά σας στην κοινωνική σταθερότητα και συνοχή του τόπου μας, ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Η άμεση εξιχνίαση της δολοφονίας του αδικοχαμένου Αρχιπυροσβέστη Χρήστου Μαντά που αψήφησε τον κίνδυνο και με αίσθημα καθήκοντος επιχείρησε να ακινητοποιήσει τους ληστές, καθώς και η πράξη ανθρωπιάς της Αστυνομικού Έφης Κυριαζοπούλου, η οποία βρήκε στην Πάτρα και παρέδωσε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, μας υποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο, ότι αποτελείτε όχι μόνο πρότυπα αυταπάρνησης και επαγγελματισμού αλλά και ήθους.

Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζετε στην άσκηση των καθηκόντων σας και το σίγουρο είναι ότι οι απαιτήσεις αντιμετώπισης των σύγχρονων και σύνθετων μορφών εγκληματικότητας, κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο σας.

Όμως και σε αυτή την κρίσιμη μάχη θα φανείτε αντάξιοι των αυξημένων απαιτήσεων και προκλήσεων και με τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα εκπληρώσετε τον κοινωνικό σας ρόλο, έχοντας ως επίκεντρο τον πολίτη της Αχαΐας.