Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

Χαιρετισμός στην Εκδήλωση Ανακήρυξης ως Επίτιμο Μέλος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών

Η απόφασή σας να με ανακηρύξετε Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου σας, αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα και πραγματικά σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη μεγάλη αυτή αναγνώριση αλλά και για τα καλά σας λόγια.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που βρίσκομαι απόψε εδώ, ανάμεσα σας, ανάμεσα σε Ηπειρώτες που ζούνε στη δεύτερη πατρίδα τους, την όμορφη και φιλόξενη Αχαΐα.

Όπως στην Ήπειρο, έτσι και εδώ, νοιώθω πραγματικά τυχερή που αντλώ δύναμη από τη συνεχή στήριξη και συμπαράσταση που δείχνει καθημερινά προς το έργο μου, ο κάθε ένας από εσάς, ο κάθε Ηπειρώτης.

Αυτό ήταν για μένα και το απαραίτητο εχέγγυο, ώστε τη χρονιά που μας πέρασε, να καταφέρω να φέρω εις πέρας την απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας του Γιώργου του Παπανδρέου και να υπηρετήσω -από τη θέση της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου- με αποτελεσματικό τρόπο τον τόπο.

Μαζί με όλους τους φορείς της περιοχής, μαζί με όλους τους Ηπειρώτες αντιμετωπίσαμε κατάματα τα προβλήματα, αναζητήσαμε, βρήκαμε και δώσαμε τις κατάλληλες λύσεις, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να δώσουμε βιώσιμη και αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή.

Και χάρη σε αυτή την αρωγή, μέσα από τα νέα αναβαθμισμένα καθήκοντά μου, θα συνεχίσω να κάνω πράξη καθημερινά την προοπτική και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Αγαπητοί απόδημοι Ηπειρώτες,

Στη κρίσιμη συγκυρία που διέρχεται η χώρα, η σημερινή εκδήλωση δεν μπορεί παρά να έχει -πέρα από τα εθιμοτυπικά χαρακτηριστικά- και στοιχεία έντονου προβληματισμού, καθώς ο ρόλος σας, αποκτά πλέον ιδιαίτερη σημασία και αξία, μιας και συνδέεται άρρηκτα με την ενεργό συμμετοχή σας, στη διαδικασία ανασυγκρότησης και ανασύνταξης της ιδιαίτερης πατρίδας σας.

Το δέντρο της Ηπειρωτικής διασποράς καρπίζει σε κάθε γωνιά της υφηλίου, όμως εδώ στην Πάτρα, βρίσκει τη ζωντανή του έκφραση, μέσα από τη δράση του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, ο οποίος διανύει τη δέκατη δεκαετία της αξιόλογης πορείας του και έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να προσθέσει τη δική του συμβολή στο κοινωνικό, πολιτιστικό, πνευματικό και επιχειρηματικό Αχαϊκό γίγνεσθαι.

Η εμπειρία που έχετε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια πάνω στα θέματα, στα οποία έχετε αναπτύξει μεγάλες δραστηριότητες και αναφέρομαι στις επιχειρήσεις, το εμπόριο, τις επιστήμες, τις τέχνες και τα γράμματα, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει επιταχυντή ανάπτυξης της Ηπείρου.

Να γνωρίζετε, ότι η πόρτα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας θα είναι πάντα ανοιχτή για εσάς, προκειμένου να συντονίσουμε από κοινού την εποικοδομητική συνεργασία, που θα προωθήσει στην πράξη τη συμβολή και την παραγωγική συνέργεια όλων των απόδημων δυνάμεων του τόπου.

Μην ξεχνάτε, ότι αποτελείτε ένα ζωντανό και αναπόσπαστο κύτταρο της Ηπείρου, στην οποία αυτή την κρίσιμη περίοδο μπορείτε να προσφέρετε πολλά.

Επιτρέψτε μου κλείνοντας να ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε σήμερα, τους ανθρώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, για τους οποίους ομολογώ, ότι είναι ακούραστοι αλλά και υπέροχοι άνθρωποι.

Εύχομαι από καρδιάς για το 2011, χρόνια πολλά, υγεία, κάθε Οικογενειακή και προσωπική ευτυχία και καλή επιτυχία στο πραγματικά δύσκολο αλλά δημιουργικό έργο του Συλλόγου μας.