Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

Χαιρετισμός στην Πολιτιστική Εκδήλωση του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Πάτρας

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι απόψε ανάμεσα σας, ανάμεσα σε Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, που ζείτε εδώ, στη δεύτερή σας πατρίδα, την όμορφη και φιλόξενη γη της Αχαΐας.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα, που ως Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας συναντώ στην Πάτρα, την πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα και την οποία έχουμε όλοι στην καρδιά μας, ενεργούς Βορειοηπειρώτες συμπολίτες μας.

Ανθρώπους, που αγαπούν και τιμούν τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου τους και φροντίζουν διατηρώντας αναλλοίωτη την πολιτιστική τους φυσιογνωμία να εμπλουτίζουν τα πολιτιστικά δρώμενα της δεύτερης πατρίδας τους.

Απόψε χαιρετίζω και τη μεγάλη προσφορά της Ένωσης Βορειοηπειρωτών Αχαΐας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, αφού δεν παραλείπει να δίνει δυναμικά το παρόν και να μας υπενθυμίζει το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της Βορείου Ηπείρου, το οποίο πέρα από το λίκνο της ευεργεσίας, αναδεικνύει και μια σημαντική πνευματική και πολιτιστική παρουσία στον ευρύτερο βαλκανικό και όχι μόνο χώρο.

Αγαπητοί Βορειοηπειρώτες,

Σας ευχαριστούμε, γιατί μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικά συνθήκες, μέσα από τη συνεχή δημιουργική δράση της τοπικής σας Ένωσής, καταφέρνετε να μας προσφέρετε τη δυνατότητα να απολαύσουμε, λίγο από το “άρωμα” της ιδιαίτερης πατρίδας σας.

Να μην ξεχνάτε, πως τόσο οι τοπικοί φορείς όσο και η ελληνική Πολιτεία συνολικά, στέκεται στο πλευρό σας και καθημερινά σχεδιάζουν και υλοποιούν σειρά δράσεων, που θα καταστήσουν πραγματικά ισότιμη την παρουσία σας στον τόπο.