Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

Στο Δήμο Τετραφυλίας η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου

 

Επίσκεψη στον ορεινό Δήμο Τετραφυλίας του Νομού Άρτας πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα κάνοντας έτσι πράξη τη δέσμευσή της προς τους αυτοδοιικητικούς πως θα τους επισκέπτεται και θα βλέπει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές τους.

arta10 9Η Γενική Γραμματέας το πρωί της Τετάρτης (8/9/10) παρέστη στη δοξολογία στην εκκλησία της Παναγίας της Μεγαλόχαρης όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Περιστερίου και παρευρέθησαν ο βουλευτής του Νομού Παύλος Στασινός, οι Δήμαρχοι Τετραφυλίας και Καραϊσκάκη κ.κ. Μιχ. Γκούζιας και Νικ. Βασιλάκης, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενη από τους Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας Ηλία Κοίλια, επισκέφθηκε έργα της περιοχής.

Ειδικότερα, πήγε στα έργα:

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος.

Μεσόπυργος – όρια με Νομούς Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας.

Τον επαρχιακό δρόμο Άρτας – Καρδίτσας

Το φράγμα Συκιάς στον Αχελώο.

τη διάρκεια της επίσκεψής της η Γενική Γραμματέας συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής και άκουσε τις απόψεις τους ενώ κατανόησε την αγωνία που της εξέφρασαν για την καθυστέρηση που παρατηρείται στα οδικά έργα που θα συνδέσουν την Άρτα με τους όμορους Νομούς, εξαιτίας των χειρισμών από πλευράς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά στο αίτημά τους για την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στην ιστορική Μονή Σέλτσου, την ασφαλτόστρωση του δρόμου Μεσόπυργος όρια Νομών καθώς και άλλα αιτήματα που αφορούν την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του «Καλλικράτιου» Δήμου Καραϊσκάκη η Γενική Γραμματέας απευθυνόμενη προς το δήμαρχο Τετραφυλίας επανέλαβε πως από την αρχή που ανέλαβε τα καθήκοντα της του ζήτησε ώριμες μελέτες για να τις εντάξει στο ΕΣΠΑ προκειμένου τα έργα να υλοποιηθούν άμεσα.