Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

Χρηματοδότηση για προσωρινές παρεμβάσεις, αναμένονται ώριμες μελέτες για οριστική αποκατάσταση

 

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων με αφορμή τη χρηματοδότηση ύψους 155.000 ευρώ που ενέκρινε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα για την αποκατάσταση των ζημιών που σημειώθηκαν στο νομό λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών τον περασμένο χειμώνα επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

  • Η Γενική Γραμματέας κατένειμε πιστώσεις προς τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Ηπείρου προκειμένου να προχωρήσουν σε προσωρινές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της βατότητας των δρόμων που έχουν υποστεί ζημιές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Άλλωστε ο καιρός και ο χρόνος δεν επέτρεπαν την οριστική αποκατάσταση των ζημιών.
  • Έτσι η πίστωση των 155.000ευρώ προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων εγκρίθηκε για την άμεση αντιμετώπιση των καταστροφών που σημειώθηκαν στο νομό. Θα ακολουθήσει νέα χρηματοδότηση με βάση τις εμπεριστατωμένες γεωτεχνικές και οριστικές τεχνικές μελέτες που θα υποβληθούν για κάθε έργο.
  • Η Γενική Γραμματέας προχωρά με σταθερά βήματα και με γνώμονα την αξιοποίηση των χρημάτων για έργα και υποδομές που θα καλύπτουν μακροχρόνια τις ανάγκες των πολιτών. Στην εποχή που διανύουμε δεν υπάρχουν περιθώρια για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος σε ευκαιριακές αποκαταστάσεις και έργα «βιτρίνας».
  • Οι απευθείας αναθέσεις έργων με τη δικαιολογία του κατεπείγοντος δεν συνάδουν με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να αποκατασταθούν οριστικά και αμετάκλητα οι ζημιές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο κυρίως του νομού Ιωαννίνων