Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

Η επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών στην Ήπειρο

Την αποφασιστικότητα τόσο του ίδιου όσο και της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι αναπτυξιακές υποδομές στην Ήπειρο υπογράμμισε κατά τη διήμερη περιοδεία του στην περιοχή, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης.


Ειδικότερα, ο Υφυπουργός στις 24-25 Ιουνίου συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα επισκέφθηκε έργα υποδομών στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου και είχε συνεργασία με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων. Η περιοδεία του ολοκληρώθηκε με ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας, 30 6magrioths επίσκεψη στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και στη γέφυρα Περιστερίου επί της Εγνατίας οδού.

Αναφορικά με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου τα οποία απαξίωναν την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών στην Ήπειρο θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

  1. Στις κατά τόπους συναντήσεις του, σε Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, με τους βουλευτές, τους αιρετούς της τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους φορέων αναπτύχθηκε γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος από όπου διαφάνηκε πως ο Υφυπουργός έχει μια συνολική εικόνα τόσο των αναγκαίων υποδομών για την ανάπτυξη της Ηπείρου γενικά , αλλά και των ιδιαίτερων προβλημάτων και έργων σε κάθε περιοχή.
  2. Ο κ. Μαγκριώτης άκουσε για πολλές ώρες τις προτάσεις και τα αιτήματά τους, απάντησε σε ένα προς ένα στα ερωτήματα που του τέθηκαν και ζήτησε τη συνεργασία των δημάρχων ώστε να ξεμπλοκάρουν οι απαλλοτριώσεις δημοτικών και δημόσιων εκτάσεων για να προχωρήσει η κατασκευή της Ιόνιας οδού. Αλλά και η κριτική που άσκησε στην προηγούμενη κυβέρνηση  δεν ήταν στείρα. Άλλωστε, η πολιτική κριτική έχει αξία όταν ξεφεύγει από την επιφάνεια της κομματικής αντιπαράθεσης και επικεντρώνεται σε ζητήματα ουσίας και η ουσία είναι ότι έχουμε ανάγκη από έργα υποδομών.

Βλέπουμε λοιπόν, μια κυβέρνηση που ενδιαφέρεται να δρομολογήσει έργα και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, ειδικά σε μια κρίσιμη και δύσκολη οικονομικά κατάσταση όπως η σημερινή. Αυτό άλλωστε σηματοδοτούσε και η διήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού στην Ήπειρο και οι ανακοινώσεις του για τη δρομολόγηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την ολοκλήρωση  μιας σειράς έργων αναπτυξιακών υποδομών.

Η Ιόνια Οδός, το λιμάνι Ηγουμενίτσας, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, οι κόμβοι στην Εγνατία Οδό, είναι έργα βασικών υποδομών, που με την ολοκλήρωσή τους τα επόμενα 3-4 χρόνια όπως ανακοίνωσε ο κ. Μαγκριώτης, θα οδηγήσουν την  Ήπειρο σε μια νέα εποχή που έχει ήδη ανοίξει για την περιοχή.