Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα

RSS

Εκλογές 2015

«Παραμένω στην πρώτη γραμμή για την Αχαΐα και την Ελλάδα»

«Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο και από καρδιάς ευχαριστώ προς τους πολίτες της Αχαΐας που με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους. Ας γνωρίζουν τόσο αυτοί, όσο και όλοι οι πολίτες του νομού, ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μία Αχαΐα αντάξια των προσδοκιών όλων μας, αλλά και για μία Ελλάδα των Αξιών και της Δημοκρατίας.

Περισσότερα...

Συνέντευξη στην εφημερίδα ''ΓΝΩΜΗ''

Κυρία Γεωργακοπούλου – Μπάστα, δεν θα σας ρωτήσω γιατί επιλέξατε την ρήξη με το ΠΑΣΟΚ και ακολουθήσατε τον Γιώργο Παπανδρέου στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Θα σας ρωτήσω όμως εάν θεωρείτε πως το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον ιστορικό κύκλο του…

Ένα κόμμα κλείνει τον ιστορικό κύκλο του όταν παύει να εκπροσωπεί την κοινωνία στην οποία αναφέρεται, δεν συμβαδίζει με τις ανάγκες των εποχών και εγκαταλείπει τον αξιακό και ιδεολογικό του κώδικα. Προσωπικά πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ των τελευταίων δυόμισι ετών μετατράπηκε σε ένα κόμμα που υποτάχθηκε σε μία συντηρητική, νεοφιλελεύθερη πολιτική. Έκοψε τους δεσμούς με τις ιδρυτικές αρχές και με την λαϊκή βάση του. Έδειξε ότι αρκείται στην μετατροπή του σε ένα μικρό κόμμα, αρκεί να παίζει ρυθμιστικό ρόλο εξουσίας. Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποιο μέρος της κοινωνίας που μπορεί να εκπροσωπεί το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Ξέρω όμως ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ, ασφαλώς δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και των δημοκρατικών αγώνων…

Περισσότερα...

Συνέντευξη στηνεφημερίδα "ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ "

- Η πρώτη ερώτηση είναι και η προφανής: Γιατί επιλέξατε τη ρήξη με το ΠΑΣΟΚ και από την πρώτη στιγμή τοποθετηθήκατε δημοσίως υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου;

Στα οδυνηρά για όλους χρόνια της κρίσης, αναδείχτηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος. Ήταν προφανές ότι όλα τα κόμματα, και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ που παραδοσιακά εξέφραζε την μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου θα έπρεπε να αλλάξει. Κατά την άποψή μου, να αναβαπτιστεί στις ιδρυτικές αρχές του και να επανακτήσει τις σχέσεις του με τον λαό, εγκαταλείποντας πρόσωπα και πρακτικές που το μετέτρεψαν σε «καθεστωτικό» κόμμα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντίθετα, ειδικά τα τελευταία 2,5 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ συμβιβάστηκε και υπηρέτησε τις πιο συντηρητικές δυνάμεις του τόπου και της Ευρώπης, αποδεικνύοντας ότι το μόνο μέλημα της σημερινής ηγεσίας του ήταν η διαχείριση της εξουσίας με κάθε τρόπο. Ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να αφυπνίσει την ηγεσία του, τόλμησε αυτό που μόνο ένας ηγέτης μπορεί. Την δημιουργία ενός νέου Κινήματος που χωρίς «εκπτώσεις» στις διαχρονικές αξίες του σοσιαλισμού, μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας με σύγχρονο και ρεαλιστικό τρόπο.

Περισσότερα...

Επίσκεψη στο Μπεγουλάκι - Λαική

18.1.5 episkepsi mpegoulakiΗ Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα σε περιοχές της Αχαΐας

"Ο λαός ν' αναπνεύσει και η δημοκρατία ν' αναγεννηθεί"

«Πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία, να της δώσουμε νέα ελπίδα και να εργαστούμε πάνω σε ένα νέο προοδευτικό σχέδιο ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα του κάθε πολίτη», υπογράμμισε η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Δήμητρα Γεωργακοπούλου- Μπάστα, η οποία βρέθηκε  το πρωί του Σαββάτου στο Μπεγουλάκι Πατρών και έπειτα στη λαϊκή αγορά και συνομίλησε με παραγωγούς, εμπόρους και πολίτες.

Περισσότερα...

Η Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα στην κοπή της πίτας του Σωματείου εργαζομένων στο Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας»

17.1.15 kopi pitas «Αναφαίρετο το δικαίωμα των πολιτών στη δημόσια Υγεία»

 «H διασφάλιση της προαγωγής της υγείας με την παροχή ποιοτικής φροντίδας με σεβασμό στα δικαιώματα και την ιδιαιτερότητα του κάθε ασθενή, αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών. Δυστυχώς, η κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστο τον τομέα της υγείας, αλλά και τις νοσοκομειακές μονάδες που δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα στη λειτουργία τους».

Περισσότερα...

Επίσκεψη της υποψήφιας Βουλευτή Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα στην Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και την 6η ΕΜΑΚ

16.1.15 episkepsi piroscestikiΣυνάντηση με το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Πάτρας που με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα βρίσκονται πάντα δίπλα στους πολίτες, φροντίζοντας για τις ζωές και τις περιουσίες τους, χειμώνα- καλοκαίρι, είχε το πρωί της Πέμπτης, η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Δήμητρα Γεωργακοπούλου- Μπάστα.

Περισσότερα...

Συνέντευξη της Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα Υπ. Βουλευτής Αχαίας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Γιατί αποφασίσατε να παραιτηθείτε από το ΠΑΣΟΚ, του οποίου είστε στέλεχος από τα φοιτητικά σας χρόνια, και να προσχωρήσετε στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου;

Σε άρθρα μου εδώ και πολύ καιρό είχα σημειώσει ότι το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει τον ιδεολογικό του προσανατολισμό. Οι αξίες του σοσιαλισμού και τα ιδανικά του κόσμου της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς δεν αντανακλούσαν πλέον στην καθημερινή άσκηση της πολιτικής του. Υποτάχτηκε πλήρως σε νεοφιλελεύθερες συνταγές και συντηρητικές πολιτικές και τελικά, μετατράπηκε σε ένα κόμμα εξουσίας, αποκομμένο από τους ιστορικούς και ιδεολογικούς δεσμούς του και βέβαια, από τον λαό.

Περισσότερα...

Δήλωση υποψηφιότητας

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας της Δήμητρας Γεωργακοπούλου- Μπάστα  στην Αχαΐα με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Αποφασισμένη να δώσω  και αυτή την εκλογική μάχη με φίλους και συντρόφους, συμμετέχω στην πιο κρίσιμη εκλογική μάχη της μεταπολιτευτικής Ελλάδος, με στόχο την ανατροπή, τη γέννηση της ελπίδας και της προοπτικής για τη χώρα και το λαό μας.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αποφάσισα τη συστράτευση με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Περισσότερα...

Αίγιο - δίκτυο αυτοοργάνωσης

13.1.15 aigio

Το Αίγιο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νομού Αχαΐας, θα επισκεφθεί αύριο η Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας, με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα παρευρεθεί στη συνάντηση του Δικτύου Αυτοοργάνωσης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, που πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου στις 6:30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου "Αλέκος Μέγαρης" (Παλαιό Νοσοκομείο).

Η συνάντηση έχει ως στόχο την οργάνωση και ενίσχυση του προεκλογικού αγώνα στην περιοχή της Αιγιαλείας, ενώ παράλληλα η υποψήφια βουλευτής θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με φορείς, αλλά και φίλους και συντρόφους, από την ευρύτερη περιοχή.

«…..Στο όμορφο Αίγιο, το μπαλκόνι του Κορινθιακού…..» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα «…..θα βρεθούμε αύριο, στην προσπάθεια αυτή μετάβασης στην Μεταπελατειακή Ελλάδα, με οδηγό το όραμα να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα Δικαιοσύνης, Αξιοκρατίας και Δημιουργίας».